Tilauksen toimitus

Cryos toimittaa luovutetun siemennesteen sovittuun toimitusosoitteeseen kaikkialla maailmassa. Pyrimme aina varmistamaan, että toimitus saapuu vastaanottajalle turvallisesti ja sovitussa aikataulussa.

Seuraavaan yhteenvetoon on koottu kaikki toimitusta koskevat tiedot. Löydät tietoa mm. toimituspäivistä ja -tavoista, toimitusajoista sekä typpisäiliöiden palauttamisesta.

Toimitusaika ja tilauksen määräpäivät

Kun tilaat Cryosilta luovutettua siemennestettä, sinua pyydetään valitsemaan toimitusaika. Toimitus voidaan lähettää aikaisintaan 1,5 arkipäivän kuluttua verkkotilauksesta. Voit tehdä tilauksesi jopa 4 viikkoa etukäteen (toimitusaikaa voi vaihtaa myöhemmin).

Jos myöhäisen tilauksen lisämaksu on maksettu ja tilaus on tehty ajoissa, lähetämme toimituksen samana päivänä. Tilaus on tehtävä keskipäivään kello 12.00 (CET) mennessä toimituksen lähetyspäivänä. Käsittelemme myöhästyneet tilaukset vain, jos ne on maksettu luottokortilla

Luovutetun siemennesteen toimitus typpisäiliössä

Toimituksen saapuminen ja hinnat

Kuriiripalvelu tuo toimituksen joko suoraan hedelmöityshoitoklinikallesi tai valtuutetulle terveydenhuollon ammattilaiselle. Toimitukset tuodaan vain arkisin, ei viikonloppuisin.

Toimituksen saapumisaika riippuu siitä, toimitetaanko tilaus EU:n alueelle vai ulkopuolelle:

 • EU-maat: 1–2 viikonpäivää (maanantai - perjantai)
 • Muu maailma: 2-5 viikonpäivää (maanantai - perjantai)

Mainitut ajat ovat voimassa normaaliolosuhteissa. Toimitusosoite ja muut olosuhteet saattavat vaikuttaa toimituksen saapumisaikaan.

Jos toimitusosoite on Euroopan unionin ulkopuolella, joissakin tapauksissa tullausprosessi saattaa viivästyttää toimituksen saapumista. Varmistathan, että hedelmöityshoitoklinikallasi tai valtuutetulla terveydenhuollon ammattilaisella on tilauksesi vastaanottamiseen tarvittava tuontilupa.

Tutustu toimitushintoihimme.

Siemennesteen toimitukset

Siemennesteoljet toimitetaan toimitusosoitteesta riippuen joko hiilihappojääsäiliössä tai suuressa hiilihappojääsäiliössä (32x27x22 cm tai 37x32x27 cm) tai typpisäiliössä tai suuressa typpisäiliössä (40x30x30 cm tai 52x37x37 cm).

Luovutetun siemennesteen toimitus hiilihappojääsäiliössä

Siemennesteoljet ovat hiilidioksidia (CO2) sisältävässä eristetyssä hiilihappojääsäiliössä –79 °C:n lämpötilassa. Kun ole vastaanottanut hiilihappojääsäiliön, säilytä siemennesteoljet hiilihappojäässä sulatukseen/käyttöön saakka. Älä avaa eristettyä hiilihappojääsäiliötä ennen käyttöä.

Suosittelemme valitsemaan toimituksen hiilihappojääsäiliössä vain maanantain ja keskiviikon välillä tehdyissä tilauksissa. Näin varmistetaan, että toimitus saapuu toimitusosoitteeseen ennen viikonloppua. Toimitus hiilihappojääsäiliössä ei sovellu kaikkiin toimitusosoitteisiin lyhyen säilyvyyden takia. Jos toimitus hiilihappojääsäiliössä on sopiva valinta toimitusosoitteeseesi, se näkyy vaihtoehtona tilauslomakkeessa.

Hiilihappojääsäiliötä ei palauteta Cryosille.

Luovutetun siemennesteen toimitus hiilihappojääsäiliössä

Luovutetun siemennesteen toimitus typpisäiliössä

Säiliö jäädytetään typellä –196 °C:seen. Kyseessä on kuiva toimitussäiliö, joka ei sisällä nestemäistä typpeä. Siemennesteoljet ovat typpisäiliön sisällä olevassa säiliössä. Typpisäiliö on puisessa kuljetuslaatikossa.

Älä avaa säiliötä ennen olkien käyttöhetkeä. Luovutettua siemennestettä sisältävät oljet on säilytettävä typpisäiliössä käyttöhetkeen saakka. Hedelmöityshoitoklinikka voi tarvittaessa siirtää oljet toiseen typpisäiliöön.

Typpisäiliö on palautettava Cryosille. Sivun alalaidassa on säiliön palautusohjeet.

Mikä toimitustapa kannattaa valita?

Optimaalisin toimitustapa riippuu siitä, kuinka kauan siemennesteen on pysyttävä jäässä. Säilyvyys eri toimitustavoissa:

Säilyvyys

 • Typpisäiliö: 7 vuorokautta (mukaan lukien toimituksen lähetyspäivä)
 • Suuri typpisäiliö: 12 vuorokautta (mukaan lukien toimituksen lähetyspäivä)
 • Hiilihappojääsäiliö: 3 vuorokautta (mukaan lukien toimituksen lähetyspäivä)
 • Suuri hiilihappojääsäiliö: 5 vuorokautta (mukaan lukien toimituksen lähetyspäivä)

Valitsemasi toimituksen lähetyspäivä on 1. päivä aikajaksosta, jolloin oljet pysyvät jäässä säiliössä.

Toimitusasiakirjat

Toimitussisältöön kuuluvat asiakirjat:

 • Lähetysluettelo
 • Yhteenveto: sisältää testitulokset ja noudatettavan standardin mukaiset perustiedot luovuttajasta.
 • Varoitus, joka koskee hiilihappojään (CO2) tai typpisäiliön (LN2) käsittelyä
 • Typpisäiliön palautusohjeet (vain typpisäiliöt on palautettava)
 • Toimitusosoitetarra typpisäiliön palautusta varten (vain typpisäiliöt on palautettava)

Toimitus on kirjattava vastaanotetuksi

Kun toimitus saapuu, jonkun on oltava paikalla ja kirjattava lähetys vastaanotetuksi. Varmista, että hedelmöityshoitoklinikan edustaja tai valtuutettu terveydenhuollon ammattilainen on paikalla vastaanottamassa lähetystä. Jos ketään ei ole toimitusosoitteessa kuittaamassa toimitusta vastaan, kuriiri vie paketin takaisin varastolle ja jättää toimitusosoitteeseen tiedon siitä, mistä osoitteesta paketin voi hakea tai milloin paketti toimitetaan uudelleen.

Typpisäiliön palauttaminen

Jos lähetys on typpisäiliössä, lähetämme sen mukana säiliön palauttamisohjeet ja valmiin palautustarran, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot. Palautus on maksettu (hinta sisältyy toimitusmaksuun), kun käytät valmista palautustarraa.  

Kun typpisäiliön palautus on ajankohtainen, sen noutoajasta on sovittava kuriiripalvelun kanssa. Voit varata noutoajan sivustollamme tai kuriiripalvelun sivustolta tai palvelunumerosta. Kuriirin yhteystiedot näkyvät toimituksesta.

Palauta typpisäiliö edellä annettujen ohjeiden mukaan. Jos palautat säiliön muulla tavalla, säiliö voi hävitä. Meillä on oikeus veloittaa 1 000 euron korvaus hävinneestä säiliöstä.

Palautathan säiliön mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun oljet on käytetty. Säiliöitä käytetään uudelleen, ja emme halua viivyttää toimituksia. Säiliö on palautettava Cryosille viimeistään sen viimeisenä säilyvyyspäivänä.

 

Säilyvyys*

Palautus Cryosille**

Palautus Cryosille** 7 vuorokautta 8. päivä toimituspäivän jälkeen
Eurooppa, suuri typpisäiliö 12 vuorokautta 13. päivä toimituspäivän jälkeen

* Kokonaisajan lasketaan alkavan päivästä, jolloin toimitus lähtee Cryosilta
** Viimeinen päivä, jolloin kuriiri hakee säiliön

Jos 8. tai 13. toimituspäivän jälkeinen päivä on pyhäpäivä tai viikonloppuna, lähetä typpisäiliö seuraavana arkipäivänä.

Jos säiliötä ei palauteta aikataulussa, Cryos veloittaa säiliön vuokrana 100 euroa (arvonlisäveroton hinta) jokaiselta alkavalta viikolta, ks. ehdot.

EU:n ulkopuolelle lähetettäviin toimituksiin lisätään palautuskulut sisältävä proforma-lasku, jota tulliviranomaiset edellyttävät.

Toimitusehdot

Cryosin toimitusehtona on DAP (Delivered At Place), Incoterms 2010. Kyseessä on toimitus ovelta ovelle. Jos lähetys toimitetaan EU:n ulkopuolelle, emme vastaa mahdollisista tullimuodollisuuksista. Näitä ovat esimerkiksi: tulliselvitys, tuontiselvitys, tullaus, arvonlisäveron määrä, verot jne. Näiden selvittäminen on asiakkaan vastuulla. Suosittelemme myös lukemaan ehtomme huolellisesti. 

Tullimuodollisuudet eivät koske EU-maiden sisäisiä toimituksia.

Olemme täällä sinua varten

Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää toimituksesta tai tarvitset lisätietoja. Palvelemme englanniksi, tanskaksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi, portugaliksi ja hepreaksi.