Siemennesteen luovuttajien profiilit: Perusprofiili tai laajennettu profiili

Kun valitset siemennesteen luovuttajaa, päätä ensin, haluatko käyttää luovuttajaa, jolla on perusprofiili vai laajennettu profiili.

Cryosin siemennesteen luovuttajat ovat valinneet itselleen joko perusprofiilin tai laajennetun profiilin. Luovuttajalla ei voi olla samanaikaisesti molempia profiileja. Päätät itse, haluatko luovuttajasta suppeammat perustiedot vai kattavan henkilökuvauksen.

Siemennesteen luovuttajien profiilit: Perusprofiili tai laajennettu profiili

Siemennesteen luovuttajan perusprofiili

Perusprofiililla tallennetut siemennesteen luovuttajat esiintyvät järjestelmässämme numeroilla, kuten 456, 8756 tai 11250.

Nämä profiilit sisältävät vain perustiedot luovuttajasta: rodun, etnisen taustan, silmien ja hiusten värin, pituuden, painon, veriryhmän ja koulutuksen/ammatin.

Perusprofiililla ja laajennetulla profiililla tallennetut siemennesteen luovuttajat voivat olla joko tuntemattomia tai tunnettuja.

Millä perusteilla kannattaa valita luovuttaja, jolla on perusprofiili?

Osa asiakkaistamme haluaa tietää luovuttajasta vain perusasiat, kuten silmien värin ja veriryhmän. He eivät halua siemennesteen luovuttajasta muita henkilötietoja. Jos haluat luovuttajastasi vain mahdollisimman vähän tietoja, valitse perusprofiilin omaava luovuttaja.

Siemennesteen luovuttajan laajennettu profiili

Laajennetulla profiililla tallennetut siemennesteen luovuttajat on rekisteröity keksityllä nimellä (”alias”), kuten ERIK, GILES tai ARAM. Kyseessä ei ole luovuttajan oikea nimi.

Luovuttajan laajennettu profiili sisältää perusprofiilin tiedot ja sen lisäksi 5–6 lisätiedostoa, joissa on tarkempia henkilötietoja luovuttajasta.  

Laajennettu profiili sisältää tietoja luovuttajan koulutuksesta, perhetaustasta, persoonasta, harrastuksista ja mielenkiinnon kohteista. Sen lisäksi profiili sisältää luovuttajan lapsuuskuvan, tunneälyä kuvaavan profiilin (EQ), käsin kirjoitetun tekstin ja ääninäytteen. Osa tunnetuista luovuttajista on lisännyt laajennettuun profiiliinsa myös aikuisena otettuja valokuvia. Näiden valokuvien katseluoikeus on maksullinen.

Laajennetulla profiililla ja perusprofiililla tallennetut siemennesteen luovuttajat voivat olla joko tuntemattomia tai tunnettuja.

Esimerkki siemennesteen luovuttajan laajennetusta profiilista

Luovuttajan laajennettu profiili, Lapsuuskuva ja Tunneälyä kuvaava profiili:

Siemennesteen luovuttajan laajennettu profiili
Siemennesteen luovuttajan lapsuuskuva
Tunneälyä kuvaava profiili

 

Millä perusteilla kannattaa valita luovuttaja, jolla on laajennettu profiili?

Laajennettu profiili antaa kattavan käsityksen luovuttajasta persoonana. Profiili sisältää luovuttajan lapsuuskuvan, joten voit etsiä luovuttajan, jolla on ollut lapsena samoja piirteitä kuin itselläsi tai kumppanillasi.

Kun valitset laajennetulla profiililla tallennetun siemennesteen luovuttajan, voit keskustella lapsesi kanssa hänen geneettisestä perimästään.