Mikä on kiintiön varaus

Useimmissa maissa on määritetty luovuttajakohtainen maksimikiintiö, jolla rajoitetaan yhden luovuttajan siemennesteellä alkavien raskauksien tai syntyvien lasten määrä tai luovutettua siemennestettä käyttävien perheiden määrä. Sitä kutsutaan raskauskiintiöksi. Joissakin maissa kiintiön varaus on pakollista.

Luovuttajilla on maakohtainen raskauskiintiö, joten kiintiön varauksella takaat oman kiintiösi tälle luovuttajalle varatuista raskauksista. Kiintiön varauksella varmistat myös sen, että voit käyttää saman luovuttajan siemennestettä koko hoitojaksosi ajan ja myös tulevissa hoidoissa (myös sisarusten* kohdalla). Varaamasi kiintiö on varattu sinulle, vaikka luovuttajan paikallinen kiintiö ehtisi tänä aikana täyttyä.

Suosittelemme myös varaamaan olkia, jos haluat käyttää samaa luovuttajaa myös jatkossa sisarusten kohdalla.

Jos kiintiön varaus on pakollinen omassa maassasi, se lisätään automaattisesti ostoskoriin olkien yhteydessä.

Mikä on kiintiön varaus

Hinnat ja hyvitykset

Kiintiön varauksen hinta riippuu siitä, onko kyseessä tunnettu vai tuntematon luovuttaja:

  • Tuntemattoman luovuttajan kiintiön varaus: 200 euroa (arvonlisäveroton hinta)
  • Tunnetun luovuttajan kiintiön varaus: 350 euroa (arvonlisäveroton hinta)

Hyvitämme kiintiön varauksen hinnan kokonaisuudessaan, jos raskaus ei ala ja tulevia hoitoja varten ei ole jäljellä olkia tai alkioita.

Jos haluat, että hyvitämme varaamasi kiintiön, kirjaudu omaan profiiliisi.

*Norjassa kiintiö on varattava jokaista raskautta varten, sillä raskauskiintiö on 8 lasta 6 perheessä. Lisätietoja on Norjan terveysviranomaisen julkaisemissa säännöissä, ”Barnrett”.