Luovutetun siemennesteen varaus myöhempää käyttöä varten

Jos haluat varmistaa, että luovutettu siemenneste riittää kaikkiin hedelmöityshoitoihin ja toivot lapsellesi geneettisiä sisaruksia, suosittelemme varaamaan valitsemaltasi luovuttajalta ylimääräisiä olkia.

Oikean luovuttajan löytäminen on usein pitkä prosessi, joka vaatii pohdintaa. On harmillista, jos suosikkiluovuttajan oljet on myyty loppuun ennen raskauden alkua. Cryos ei voi taata, että suosikkiluovuttajan siemennestettä on varastossa myös tulevaisuudessa. Siksi suosittelemme, että asiakkaat tekevät oljista etukäteisvarauksen.

Luovutetun siemennesteen varaus myöhempää käyttöä varten

Geneettiset sisarukset

Asiakkaamme toivovat usein, että heidän lapsensa ovat geneettisiä sisaruksia. Hoidoista syntyneille lapsille voi iän myötä olla rauhoittavaa ja lohduttavaa tietää, että heillä on sukulaisia, joiden kanssa heillä on täysin sama geeniperimä.

Jos toivot hoidosta syntyvälle lapselle yhden tai useamman geneettisen sisaruksen, tee ehdottomasti varaus valitsemasi luovuttajan oljista.

Tilauksen ja varauksen välinen ero

Jos hoitosi on seuraavan neljän viikon sisällä, suosittelemme tilaamaan hoidossa tarvittavat oljet ja valitsemaan toimitusajan, joka sisältyy tähän neljän viikon aikajaksoon.

Useimmat klinikat pystyvät säilyttämään oljet hoidon alkuun saakka. Cryos voi vaihtaa toimitusaikaa, kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme vähintään yhtä työpäivää ennen sovittua toimitusaikaa.

Jos olet valinnut luovuttajan mutta hoitosi ei ajoitu seuraavaan kuukauteen, suosittelemme varaamaan oljet. Säilytämme oljet pientä varausmaksua vastaan Cryosin tiloissa, kunnes olet valmis aloittamaan hoidon.

Milloin ja kuinka paljon siemennestettä varataan

Suosittelemme varaamaan oljet ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Oljet varataan samalla tavalla kuin niitä tilataan luovuttajahaussa.

Varattavan siemennesteen määrä riippuu kunkin asiakkaan yksilöllisistä tarpeista. Hedelmöityshoitoklinikoilla siemennesteen keskimääräinen tarve on 5–6 hoitokertaan raskautta kohti.

On kuitenkin muistettava, että useat tekijät vaikuttavat raskauden alkamiseen. Näitä ovat mm. ikä ja terveystilanne, klinikan asiantuntemus, hormonien stimulointi, ajoitus, siemennesteen valmistelutapa ja hoitomuoto. Siksi varattavaa olkimäärää on hankala arvioida.

Varaustalletuksesi

Jos et tarvitse varattua siemennestettä, voit perua varauksesi verkkopalvelussamme. Kirjaudu sisään Cryos-profiiliisi verkkosivustollamme.

Profiilisi Varaustalletus-kohdassa voit jatkaa varausaikaa, tilata varaamiesi olkien toimituksen tai perua osan varaamistasi oljista.

Peruutus ja hyvitykset

Tehdessäsi varauksen maksat oljista ja niiden säilytyksestä Cryosin tiloissa. Säilytysmaksut on annettu seuraavassa taulukossa.

Jos päätät perua varauksen, Cryos hyvittää 75 % olkien hinnasta, mikäli niitä säilytetään yhä Cryosin tiloissa.

Hinnat on annettu euroissa, eivätkä ne sisällä arvonlisäveroa. Hinnasto on voimassa tammikuu 2020 alkaen:

Varaustalletus (ne eivät sisällä arvonlisäveroa)
Olkien määrä ei vaikuta säilytyshintaan Hinta
3 kuukautta EUR 53
6 kuukautta EUR 92
1 vuosi EUR 158
2 vuotta EUR 265
3 vuotta EUR 371
4 vuotta EUR 476
5 vuotta EUR 582
10 vuotta EUR 1085

Olemme täällä sinua varten

Cryos haluaa auttaa sinua matkallasi kohti vanhemmuutta. Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja. Palvelemme englanniksi, tanskaksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi, hepreaksi ja portugaliksi.