Toimitustapa ja -ehdot

Siemennestettä toimitetaan kaikkialle maailmassa. Toimitus tehdään joko hiilihappojääsäiliössä tai typpisäiliössä. Terveydenhuollon ammattilainen voi noutaa siemennesteen Cryosilta myös itse.

Hiilihappojää, CO2

tunnetaan myös nimellä hiilidioksidi (-79 °C). Siemennestettä sisältävät oljet asetetaan eristettyyn hiilihappojääsäiliöön. Hiilihappojää kestää noin 2–3 päivää sulamatta, ympäristön lämpötilasta riippuen. Suosittelemme sen vuoksi hiilihappojäätoimituksia vain maanantaista keskiviikkoon, jotta voidaan taata, että toimitus tulee perille ennen viikonloppua.
Lisämaksusta suuri, kuivajää voi tilata lisää hiilihappojäätä, joten pakkaus säilyy noin 4–5 päivää ympäristön lämpötilasta riippuen.
Toimituksen jälkeen on tärkeää, että siemennesteoljet ovat koko ajan hiilihappojäässä, kunnes ne sulatetaan/käytetään.
 Hiilihappojäätoimituksia voidaan lähettää vain tiettyihin Euroopan maihin - katso luettelo täältä.
Hiilihappojääsäiliötä ei tarvitse palauttaa.

Typpi, LN2

tunnetaan myös nimellä nestetyppi (-196 °C). Siemennesteoljet asetetaan astiaan typpisäiliössä, joka asetetaan kuljetuslaatikkoon. Sisäsäiliötä EI SAA AVATA ennen kuin sulatus on ajankohtaista. 
Luovutettu siemenneste on säilytettävä typpisäiliössä, kunnes se käytetään tai siirretään toiseen typpisäiliöön klinikalla.

Toimitusten takarajat

Valitset toimituspäivän tilatessasi verkossa. Toimitus lähetetään aikaisintaan 2 päivän kuluessa, kun online-tilaus on tehty. Odotettavissa olevat toimitusajat on kuvattu seuraavassa. Kiireelliset tilaukset voidaan lisämaksusta lähettää samana päivänä, kun tilaus on vastaanotettu. Kiireellisten tilausten vastaanoton takaraja on klo 12.00 (CET) lähetyspäivänä.

Toimitusajat

Kuriiriyritys toimittaa tilauksen. Seuraavassa luetellut ajat koskevat normaaliolosuhteita. Toimitusaika voi vaihdella kohteen ja muiden tekijöiden mukaan.

  • 
EU-maat: 1–2 arkipäivää (maanantai - perjantai)
  • Muu maailma: 1-5 arkipäivää (maanantai - perjantai)

Joissakin EU:n ulkopuolisissa maissa tullimuodollisuudet voivat viivästyttää toimitusta.

Onko minun oltava paikalla toimituksen saapuessa? 

Suosittelemme, että joku on toimitusosoitteessa vastaanottamassa pakettia. Jos kukaan ei ole vastaanottamassa pakettia, kuriiri vie sen takaisin varastoon ja jättää viestin koskien vaihtoehtoista nouto-osoitetta.

Toimitushinnat

Lue toimitushinnastomme täältä.

Siemennesteen toimitusasiakirjat

  • Lasku
  • Kuormakirja
  • Summary of Records sisältää asiaankuuluvat asiakirjat ja  luovutuksen standarditiedot
  • Turvallisuusohjeet hiilihappojään (CO2) ja typpinesteen (LN2) käsittelemisestä
  • Ohjeet typpisäiliön palauttamisesta (vain LN2-toimitukset)
  • Toimitustarra typpisäiliön palauttamista varten (vain LN2-toimitukset)

Typpisäiliön palauttaminen

Toimituksesi mukana saat ohjeet typpisäiliön palauttamisesta, palautustarran ja kuriiripalvelun numeron, johon sinun on soitettava ja sovittava säiliön noutamisesta. Säiliö on palautettava Cryosille seitsemän päivän kuluessa toimituksesta. Jos niin ei tehdä, Cryos veloittaa säiliön vuokrana 100 euroa (+ ALV) alkavalta viikolta. Katso sopimusehdot.

Toimitusehdot

Toimitettuna määräpaikalle Incoterms 2010 -lausekkeiden mukaisesti. Tämä tarkoittaa toimitusta ovelta ovelle mutta kaikkien paikallisten tullimuodollisuuksien poissulkemista, kuten tulliselvitys, tuontiselvitys,, tullimaksu, verot jne. EU:n sisällä toimituksiin ei sovelleta tullimuodollisuuksia. Lue myös sopimusehdot.

Typpisäiliön palauttaminen 

Ota yhteyttä kuriiripalveluun ja sovi typpisäiliön noutamisesta.

Voit tilata noutoajan joko sivustoltamme osoitteestawww.cryosreturn.com, suoraan kuriiripalvelun sivustolta tai kuriiripalvelun puhelinpalvelusta. Toimituspakkaus sisältää kirjekuoren, palautustarran ja ohjeet säiliön palauttamista varten. Tarrassa on valmiina myös muut kuriiripalvelun tarvitsemat tiedot, kuten lähetyksen paino. Palautuskustannukset sisältyvät säiliön toimitusmaksuun. 

Palautathan säiliön edellä mainittujen ohjeiden mukaan. Mikäli valitset muun toimitustavan ja säiliö häviää, perimme 1000 euron korvauksen. 

Jos sinulla on kysyttävää säiliön palauttamisesta oikealla tavalla, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Veloitetaanko säiliön palauttamisesta ylimääräisiä kuluja? 

Ei. Palautuskulut kuuluvat toimitusmaksuun, jos käytät toimituspakkaukseen sisältyvää palautustarraa. 

Olemme täällä sinua varten

Cryos haluaa auttaa sinua matkallasi kohti vanhemmuutta. Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja. Palvelemme englanniksi, tanskaksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi, hepreaksi ja portugaliksi.