Toimitustapa ja -ehdot

Siemennestettä toimitetaan kaikkialle maailmassa. Toimitus tehdään joko hiilihappojääsäiliössä tai typpisäiliössä. Siemennestettä voi myös noutaa itse Cryosilta.

Hiilihappojää, CO2

tunnetaan myös nimellä hiilidioksidi (-79 °C). Siemennestettä sisältävät oljet asetetaan eristettyyn hiilihappojääsäiliöön. Hiilihappojää kestää noin 2–3 päivää sulamatta, ympäristön lämpötilasta riippuen. Suosittelemme sen vuoksi hiilihappojäätoimituksia vain maanantaista keskiviikkoon, jotta voidaan taata, että toimitus tulee perille ennen viikonloppua.
Lisämaksusta suuri, kuivajää voi tilata lisää hiilihappojäätä, joten pakkaus säilyy noin 4–5 päivää ympäristön lämpötilasta riippuen.
Toimituksen jälkeen on tärkeää, että siemennesteoljet ovat koko ajan hiilihappojäässä, kunnes ne sulatetaan/käytetään.
 Hiilihappojäätoimituksia voidaan lähettää vain tiettyihin Euroopan maihin - katso luettelo täältä.
Hiilihappojääsäiliötä ei tarvitse palauttaa.

Typpi, LN2

tunnetaan myös nimellä nestetyppi (-196 °C). Siemennesteoljet asetetaan astiaan typpisäiliössä, joka asetetaan kuljetuslaatikkoon. Typpisäiliössä oljet pysyvät jäätyneinä useita päiviä. Lisämaksusta voi tilata suuren typpisäiliön, jossa oljet pysyvät jäässä 12 päivää. Kirjoita tilauksesi tekstikenttään, että haluat suuren typpisäiliön. Pidätämme oikeuden siihen, että suuria typpisäiliöitä on saatavana toimituspäivänä.
Luovutettu siemenneste on säilytettävä typpisäiliössä, kunnes se käytetään tai siirretään toiseen typpisäiliöön klinikalla.

Toimitusten takarajat

Valitset toimituspäivän tilatessasi verkossa. Toimitus lähetetään aikaisintaan 2 päivän kuluessa, kun online-tilaus on tehty. Odotettavissa olevat toimitusajat on kuvattu seuraavassa. Kiireelliset tilaukset voidaan lisämaksusta lähettää samana päivänä, kun tilaus on vastaanotettu. Kiireellisten tilausten vastaanoton takaraja on klo 12.00 (CET) lähetyspäivänä.

Toimitusajat

Seuraavassa luetellut ajat koskevat normaaliolosuhteita. Toimitusaika voi vaihdella kohteen ja muiden tekijöiden mukaan.

  • 
EU-maat: 1–2 arkipäivää.

  • Muu maailma: 1-5 arkipäivää.

Joissakin EU:n ulkopuolisissa maissa tullimuodollisuudet voivat viivästyttää toimitusta.

Suosittelemme, että joku on toimitusosoitteessa vastaanottamassa pakettia. Jos kukaan ei ole kotona vastaanottamassa pakettia, kuriiri toimittaa paketin naapurille tai vie sen takaisin varastoon ja jättää viestin koskien vaihtoehtoista nouto-osoitetta.
Jos kukaan ei ole toimitusosoitteessa toimitusajankohtana suosittelemme, että ovelle valtakirja kiinnitetään jossa on ilmoitettu jokin muu toimitusosoite.

Toimitushinnat

Lue toimitushinnastomme täältä.

Siemennesteen toimitusasiakirjat

  • Lasku
  • Kuormakirja
  • Summary of Records sisältää asiaankuuluvat asiakirjat ja  luovutuksen standarditiedot
  • Turvallisuusohjeet hiilihappojään (CO2) ja typpinesteen (LN2) käsittelemisestä
  • Käyttöohje (yksityisasiakkaat)
  • Inseminaatiopakkaus koti-inseminaatioita varten (yksityisasiakkaat)
  • Ohjeet typpisäiliön palauttamisesta (vain LN2-toimitukset)
  • Toimitustarra typpisäiliön palauttamista varten (vain LN2-toimitukset)

Typpisäiliön palauttaminen

Toimituksesi mukana saat ohjeet typpisäiliön palauttamisesta, palautustarran ja kuriiripalvelun numeron, johon sinun on soitettava ja sovittava säiliön noutamisesta. Säiliö on palautettava Cryosille seitsemän päivän kuluessa toimituksesta. Jos niin ei tehdä, Cryos veloittaa säiliön vuokrana 100 euroa (+ ALV) alkavalta viikolta. Katso sopimusehdot.

Toimitusehdot

Toimitettuna määräpaikalle Incoterms 2010 -lausekkeiden mukaisesti. Tämä tarkoittaa toimitusta ovelta ovelle mutta kaikkien paikallisten tullimuodollisuuksien poissulkemista, kuten tulliselvitys, tuontiselvitys,, tullimaksu, verot jne. EU:n sisällä toimituksiin ei sovelleta tullimuodollisuuksia. Lue myös sopimusehdot.

Saitko vastaukset kysymyksiisi?

Jos et, ota meihin yhteyttä. Pyrimme kaikin tavoin auttamaan sinua. Cryos-asiakaspalvelu toimii seuraavilla kielillä: skandinaavinen, englanti, italia, espanjalainen, norja, ranska ja ruotsi.