Luovuttajat

Meillä on kahdentyyppisiä siemennesteen luovuttajia: tuntemattomia ja tunnettuja. Molemmissa ryhmissä on perusprofiileita ja laajennettuja profiileita. Lisäksi autamme sinua valitsemaan luovuttajan, jonka voi varata yksinoikeudella.

Cryosin luovuttajat ovat luopuneet kaikista oikeuksistaan, eikä siemennesteen luovuttaja voi Tanskan lain mukaan vaatia oikeutta isyyteen.

Luovuttajatyypit

  • Tuntematon + perusprofiili
  • Tunnettu + perusprofiili
  • Tuntematon + laajennettu profiili
  • Tunnettu + laajennettu profiili

Luovuttajat ovat joko tuntemattomia tai tunnettuja. Näillä määrityksillä ei tarkoiteta, että luovuttajia ei voida tunnistaa. Koska luovutettu siemenneste sisältää DNA:n, olemassa on aina riski, että luovuttajat ja vastaanottajat voidaan jäljittää DNA-analyysillä, mikä voi tulevaisuudessa kyseenalaistaa yksityisyyden.

Tuntematon

Jos luovuttaja on tuntematon, Cryos ei koskaan paljasta luovuttajan henkilöllisyyttä, ja asiakas hyväksyy, että hän ei yritä ottaa yhteyttä luovuttajaan.

Tunnettu

Jos luovuttaja on tunnettu, Cryos paljastaa luovuttajan henkilöllisyyden (nimi, viimeksi tunnettu osoite ja henkilötunnus) terveydenhoidon ammattilaisille ja viranomaisille maissa, joissa se on pakollista ennen tuontia tai hoitoa. Cryos paljastaa luovuttajan henkilöllisyyden lapselle hänen omasta pyynnöstään ja vasta, kun hän on täyttänyt 18 vuotta. Lapsen on dokumentoitava tai osoittaa luultavaksi, että hän on Cryosin tunnetun luovuttajan luovuttaman siemennesteen tulos. Kyseisen luovuttajan koodi (nimi/numero) on ilmoitettava.

Luovuttaja on antanut suostumuksensa siihen, että lapset saavat ottaa häneen yhteyttä, mutta Cryos ei ole vastuussa siitä, haluaako luovuttaja suostua siihen tulevaisuudessa.

Lue lisätietoja sopimusehdoistamme.

Perusprofiili

Perusprofiililuovuttajat rekisteröidään numerolla, kuten 456, 8756, 11250, jne. Perusprofiileissa on vain tietoja rodusta, kansallisuudesta, silmien ja hiusten väristä, pituudesta, painosta, veriryhmästä ja tavallisesti ammatista/koulutuksesta.

Laajennettu profiili

Laajennetun profiilin luovuttajat rekisteröidään keksityillä nimillä, kuten ERIK, IB, PER, OLUF, SVEND jne. Laajennetut profiilit sisältävät 5-6 sivua henkilökohtaisia tietoja esimerkiksi luovuttajan taustasta, koulutuksesta, perhetaustasta, kiinnostuksenkohteista ja harrastuksista. Lisäksi ne voivat sisältää esimerkiksi seuraavia lisätietoja: henkilökunnan vaikutelma, luovuttajan lapsuuden aikaisia kuvia, käsinkirjoitettu tervehdys, äänitallenne luovuttajan äänestä ja EQ-profiili.

Luovuttaja on itse kirjoittanut laajennetussa profiilissa annetut tiedot, joten kyseessä on luovuttajan oma näkökanta. Laajennettuun profiiliin ei päivitetä uusia tietoja koulutuksesta, työpaikasta, siviilisäädystä jne. sen jälkeen, kun tiedot on alun perin annettu. Laajennetussa profiilissa näkyvät vain alkuperäiset tiedot.

Aikuisena otetut valokuvat luovuttajista

Haluatko tietää, miltä luovuttaja näyttää aikuisena? Osa luovuttajistamme on lisännyt laajennettuun profiiliinsa tiedoston, joka sisältää heistä aikuisena otettuja valokuvia. Nämä valokuvat ovat ammattikuvaajan ottamia, ja ne on liitetty luovuttajan laajennettuun profiiliin. Jokaisesta luovuttajasta on 5–6 valokuvaa.

Ne luovuttajat, joiden profiili sisältää aikuisena otettuja valokuvia on merkitty kullanvärillä ja voit hakea heitä luovuttajahaussa.

Voit katsella valokuvia, kun ostat katseluoikeuden.

Aikuisena otettuja valokuvia sisältävien luovuttajaprofiilien katseluoikeus maksaa EUR 200 (arvonlisäveroton hinta). Oikeutesi on voimassa kolme kuukautta, ja se päättyy automaattisesti, jollet osta jatkoaikaa.

Lue lisää aikuisena otettuja kuvia sisältävistä luovuttajaprofiileista täältä.

Valinta tuntemattoman ja tunnetun väliltä

Jos haluat varmistaa, että lapsesi voi saada luovuttajan henkilöllisyyden tietoonsa tulevaisuudessa, sinun valittava tunnettu luovuttaja. On olemassa todisteita siitä, että naimattomat naiset ja samaa sukupuolta olevat parit valitsevat mieluummin tunnetun luovuttajan, kun taas heteroparit näyttäisivät suojelevan miehen oikeuksia isänä ja perheidentiteettiään valitsemalla mieluummin tuntemattoman luovuttajan. Näin ei kuitenkaan tapahdu aina. Jotkin heteroparit valitsevat tunnetun luovuttajan juuri siksi, että he haluavat lapsen tietävän alkuperästään ja voivan tulevaisuudessa ottaa yhteyttä luovuttajaan. Monet yksinhuoltajaäidit taas valitsevat tuntemattoman luovuttajan, koska he haluavat löytää kumppanin ja helpottaa tämän sopeutumista vanhemman rooliin sekä lapsen adoptoimiseen häivyttämällä luovuttajan olemassaolon. Valinta on yksilöllinen ja monisyinen.

Tarkistathan aina, että terveydenhoidon ammattilaisella on lupa hoitaa sinua valitsemasi luovuttajatyypin siemennesteellä, jotta kaikki lainsäädännön vaatimukset täyttyvät. 

Valinta perusprofiilin ja laajennetun profiilin välillä

Jos sinulle on tärkeää tietää paljon luovuttajasta, valitse luovuttaja, jolla on laajennettu profiili. Laajennettu profiili sopii hyvin esimerkiksi yksinhuoltajaäideille ja samaa sukupuolta oleville pareille, jotka nimenomaan haluavat kertoa luovuttajan tiedot lapselle. Jos haluat tietää luovuttajasta mahdollisimman vähän, valitse luovuttaja, jolla on perusprofiili. Heteroparit valitsevat usein luovuttajan, jolla on perusprofiili, kun taas yksinhuoltajaäidit ja samaa sukupuolta olevat parit valitsevat luovuttajan, jolla on laajennettu profiili. Syyt ovat samat kuin tuntemattoman ja tunnetun luovuttajan valinnassa, vaikka ryhmien roolit ovat usein vaihtuneet. Valinta on yksilöllinen ja monisyinen.

Tarkistathan aina, että terveydenhoidon ammattilaisella on lupa hoitaa sinua valitsemasi luovuttajatyypin siemennesteellä, jotta kaikki lainsäädännön vaatimukset täyttyvät.

Saitko vastaukset kysymyksiisi?

Jos et, ota meihin yhteyttä. Pyrimme kaikin tavoin auttamaan sinua. Cryos-asiakaspalvelu toimii seuraavilla kielillä: tanska, englanti, ranska, saksa, italia, espanja ja portugali