Luovutetun siemennesteen varaus myöhempää käyttöä varten

Tilaatko heti vai odotatko? Kun olet löytänyt suosikkiluovuttajasi, varmista, että hänen siemennestettään ei ehditä myydä loppuun, ennen kuin olet tehnyt tilauksen ja aloittanut hoidon. Kannattaa myös harkita olkien varaamista, jos haluat useita lapsia samalle luovuttajalle.

 • Älä ota sitä riskiä, että suosikkiluovuttajasi siemenneste myydään loppuun
 • Älä ota sitä riskiä, että joudut vaihtamaan luovuttajaa kesken hoidon
 • Varmista täyssisarukset
 • Cryos takaa hyvityksen (75 %)

Ennen hoidon aloittamista

Kun olet löytänyt suosikkiluovuttajasi sinun on tehtävä varaus välittömästi. Älä ota sitä riskiä, että suosikkiluovuttajasi siemenneste on ehditty myydä loppuun, kun tarvitset hoitoa myöhemmin. Kuulemme miltei joka päivä asiakkaista, jotka ovat järkyttyneet luovuttajansa katoamisesta luettelosta.

Älä ota myöskään sitä riskiä, että luovuttajan siemenneste myydään loppuun ja joudut vaihtamaan luovuttajaa kesken hoidon. Raskauden käynnistymiseen tarvitaan hoitoja keskimäärin 5–6 kierron ajan.
Kun olet valinnut suosikkiluovuttajasi ja haluat taata, että sinulla on tarpeeksi saman luovuttajan siemennestettä koko hoitoa varten, tee varaus ennen hoidon aloittamista.

Muista myös tarkistaa, että luovuttajasi raskauskiintiötä ei ole ylitetty. Lue lisää siemennesteen varaamisesta

Kun olet synnyttänyt

Siemennesteen varaaminen on tavallistakin tärkeämpää vanhemmille, jotka ovat saaneet lapsen luovuttajamme avulla ja haluavat taata tulevien täyssisarusten mahdollisuuden. Jos haluat käyttää samaa luovuttajaa, varaa riittävä määrä olkia mahdollisimman pian. Älä odota hoidon alkamista tai tulevaa luovuttajatarvetta. Jos et tee varausta, riskinä on että kyseisen luovuttajan siemenneste myydään loppuun. Saman luovuttajan käyttämiseen tulevissa raskauksissa liittyy selviä etuja:

 • Lapset ovat sataprosenttisesti sukua keskenään, joten heillä on paras mahdollisuus samojen piirteiden perimiseen.
 • Kaikki siemennesteen luovuttajat ja vastaanottajat eivät sovellu toisilleen biologisessa mielessä. Jos olet saanut positiivisen tuloksen tietyn luovuttajan avulla, myös tulevat onnistumiset ovat erittäin todennäköisiä.
 • Tiedät, mitä odottaa.
 • Lapset ovat toistensa tukena oman minuutensa etsimisessä.

Älä odota – varaa siemenneste verkossa nyt!

Jotta voidaan taata, että siemennestettä ei ehditä myydä loppuun ja että olkia on riittävästi, suosittelemme varaamaan siemennesteen, kun tilaat sitä ensimmäistä kertaa. Sen sijaan, että pelkästään tilaisit siemennestetoimituksen, kirjaa olkien määrä kohtaan Varaus.

Kuinka paljon siemennestettä minun pitäisi varata?

Se määräytyy oman tilanteesi mukaan. Mitä enemmän siemennestettä varaat, sitä varmempi voit kuitenkin olla. Keskustele tarpeistasi ottamalla yhteys Cryosiin tai klinikkaasi (tarpeen mukaan).
Klinikalla keskimääräinen raskauskohtainen hoitojen määrä on 5–6 kiertoa. Keskimääräinen hedelmöittymisaste on 10–40 % kiertokohtaista hoitoa kohden. Siihen vaikuttavat esimerkiksi potilaan ikä ja kunto, klinikan kokemustaso, hormonistimulaatio, ajoitus, siemennesteen valmistelumenetelmä, siemennesteen laatu ja inseminaatiomenetelmä. Keskimäärin 50–60 % satunnaisesti valitusta ryhmästä naisia tulee raskaaksi kuuden kuukauden hoidon jälkeen ja 80 % 12 kuukauden hoidon jälkeen.

Muista, että suosituksemme perustuvat raskauskohtaisiin olkien käyttömääriin. Jos haluat parantaa varmuutta, varaa lisää, tai jos haluat vaikkapa kolme lasta, varaa kolme kertaa enemmän siemennestettä.

Syitä varata vähemmän siemennestettä

 • Jos raskaaksi tuleminen on sinulle helppoa.
 • Jos käytetään koeputkihedelmöitystä (IVF).
 • Jos olet alle 35-vuotias.
 • Jos olet valinnut vähemmän hoitoja, esimerkiksi kolmen kierron hoidot. Hoitojen jatkaminen vuosien ajan voi olla kallista ja raskasta.

Syitä varata enemmän siemennestettä

 • Jos raskaaksi tuleminen on sinulle vaikeaa.
 • Jos käytetään vaginaalista tai kohdunsisäistä inseminaatiota.
 • Jos olet yli 35-vuotias.
 • Jos haluat keskimääräistä enemmän hoitoja.
 • Jos haluat lisää varmuutta. Mitä enemmän olkia, sitä enemmän varmuutta.

Varaustalletuksesi

Voit aina hallita varaustalletuksesi tilaa.
Voit lisätä olkia verkossa, tilata varaamiasi olkia ja peruuttaa olkia, kun et tarvitse niitä enää.

Saitko vastaukset kysymyksiisi?

Jos et, ota meihin yhteyttä. Pyrimme kaikin tavoin auttamaan sinua. Cryos-asiakaspalvelu toimii seuraavilla kielillä: tanska, englanti, ranska, saksa, italia, espanja ja portugali.