Luovutetun siemennesteen tilaaminen

Ennen luovutetun siemennesteen tilaamista sinun on valittava suosikkiluovuttajasi. Aloita tekemällä haku. Helpota hakua rajaamalla hakuehdot mahdollisimman tarkasti esimerkiksi standardin, profiilin ja tyypin mukaan.

Hae vain luovuttajia, jotka täyttävät hakuehtosi. Voit rajoittaa hakuehtoja esimerkiksi valitsemalla asianmukaisen standardin, jota valitsemallasi terveydenhoidon ammattilaisella on lupa käyttää. Muista tarkistaa myös raskauskiintiö. Voit rajata hakuasi myös valitsemalla tuntemattoman tai tunnetun. Muut kysymykset voivat liittyä laatuun, tilattavaan määrään, varaamiseen myöhempää käyttöä varten sekä toimitustapaan. Tee päätöksesi ennen tilaamista seuraavien vaiheiden avulla.

1. Mikä standardi?

Kun hoidon antaa terveydenhoidon ammattilainen, varmista, että luovuttaja ja luovutettu siemenneste vastaavat terveydenhoidon ammattilaisen asuinmaan vaatimuksia. Kutsumme tätä nimellä standardi. Cryos toimittaa luovutettua siemennestettä ympäri maailman. Koska monissa maissa on eri valinta-, seulonta-, dokumentointi ja hyväksymismenettelytavat, luovuttajan käsittelyä ja siemennesteen julkaisua voivat koskea eri säännöt ja säännökset.

Jos hoito annetaan klinikalla, suosittelemme kysymään, terveydenhoidon ammattilaiselta, sovelletaanko standardiin, laatuun, tyyppiin, toimitukseen tai muihin ehtoihin joitain vaatimuksia tai suosituksia.

2. Mikä luovuttajatyyppi ja -profiili?

Seuraavaksi on päätettävä haluamasi luovuttajatyyppi ja -profiili. Terveydenhoidon ammattilaisen antamaan hedelmöitys, hoitoon voidaan soveltaa erityissääntöjä, sillä joissakin maissa hoidot tietyn tyyppisillä luovutetuilla siemennesteillä ovat kiellettyjä. 

Seuraavat tyypit ovat käytettävissä:

 • Tuntematon + perusprofiili
 • Tuntematon + laajennettu profiili
 • Tunnettu + perusprofiili
 • Tunnettu + laajennettu profiili

Lue lisää luovuttajatyypeistä täältä.

3. Löydä siemennesteen luovuttaja!

Nyt sinun on löydettävä suosikkiluovuttaja. Rajaa hakua mahdollisimman tarkasti valitsemasi profiilin, tyypin ja standardin mukaan.

Voit merkitä suosikkiluovuttajasi napsauttamalla Lisää suosikkeihin nähtyäsi luovuttajan tiedot. Seuraavien hakujen kohdalla saat esille vain suosikkiluovuttajasi napsauttamalla kohtaa Näytä vain suosikit.

4. Raskauskiintiöt ja kiintiöiden varaaminen

Varmista ensin, että siemennesteen luovuttajan raskauskiintiö ei ole täyttynyt. Voit valita valitsemastasi maasta luovuttajia, joiden raskauskiintiö ei ole vielä täyttynyt. Kirjoita hakukenttään asuinmaasi ja maa, jossa hoito tapahtuu.

Joissakin maissa kiintiön varaus on pakollinen. Sillä varmistetaan, että maakohtaiset raskauskiintiöt eivät ylity. Kun varaat kiintiön, varaat itsellesi oikeuden mahdolliseen raskauteen määrätyn luovuttajan siemennesteellä.

5. Mikä siemennestetyyppi ja -laatu?

Nyt sinun on valittava, minkä siemennestelaadun (MOT) haluat. Valitsemasi oljen (ICI tai IUI) on vastattava omaa hoitomuotoasi:

 • ICI: Sisältää puhdistamatonta siemennestettä, jota kutsutaan myös raa'aksi siemennesteeksi. Käytetään vaginaaliseen ja intraservikaaliseen inseminaatioon tai puhdistusprosessin jälkeen kohdunsisäiseen inseminaatioon.
 • IUI: Sisältää puhdistettua siemennestettä, jota kutsutaan myös valmistelluksi siemennesteeksi. Käytetään kohdunsisäiseen inseminaatioon (inseminaatio suoraan kohtuun) tai IVF-hoitoon.
 • MOT: Lyhenne sanasta motiliteetti, joka viittaa liikkuvien siittiösolujen määrään millilitrassa siemennestettä. Esimerkiksi MOT10 tarkoittaa, että sulatuksen jälkeen millilitrassa siemennestettä on 10 miljoonaa liikkuvaa siittiösolua.

6. Kuinka paljon siemennestettä käytetään?

 

IUI

 • IUI-valmiit oljet:
  Suosittelemme 1 x olkia IUI MOT10 hoitoa kohden. Yksiköitä, joiden liikkuvuus on pienempi tai suurempi kuin MOT10 voidaan käyttää.
  Suosittelemme, että kysyt neuvoa terveydenhoidon ammattilaiselta ennen tilaamista.

 • ICI-oljet: 
  ICI olkia voidaan käyttää. Sperma on prosessoitava klinikallasi tai sairaalassa ennen hoitoa. Valmistelun jälkeen suosittelemme 5 miljoonaa liikkuvia siittiöitä IUI-hoitoon.

  Suosittelemme 4 x ICI MOT5, 2 x ICI MOT10 tai 1 x ICI MOT20 olkea tai korkeampaa liikkuvuutta hoitoa kohden. Jos terveydenhoidon ammattilainen on hoitanut ICI luovutussperman swim-up-pesun, on käytettävä 2 x ICI MOT20 olkia ta on pesty swim-up-pesulla, on käytettävä 2 x ICI MOT20 olkia tai korkeampaa laatua (MOT) hoitoa kohden. Emme suosittele swim-up-pesua luovuttajalle, jos sperma on ollut pakastettuna.
  Suosittelemme, että kysyt neuvoa terveydenhoidon ammattilaiselta ennen tilaamista.

IVF ja ICSI
ICI- ja IUI-valmiita yksiköitä voidaan käyttää.
Suosittelemme 1 x olkea MOT5 hoitoa kohden. Yksiköitä, joiden liikkuvuus on suurempi kuin MOT5 voidaan käyttää.

Suosittelemme, että kysyt neuvoa terveydenhoidon ammattilaiselta ennen tilaamista.

7. Tilaanko heti vai odotanko?

Kun tilaat luovuttajan siemennestettä, voit valita, toimitetaanko ostos vai varaatko/ostatko siemennestettä, jota me sitten säilytämme puolestasi. Tällä varmistetaan, että luovuttajaolkia on saatavana mahdollisiin myöhemmin tapahtuviin toimituksiin ja hoitoihin.
Jos haluat varmistaa, että saat siemennestettä suosikkiluovuttajaltasi, sinun on tehtävä varaus heti! Ei vain yhtä hoitoa varten vaan kaikkiin hoitoihin. Myös sisaruksia varten. Älä ota sitä riskiä, että suosikkiluovuttajasi siemenneste myydään loppuun.

Tee tilaus vähintään 2 päivää ennen toivomaasi toimituspäivää. Muussa tapauksessa lisäämme hintaan pikatoimitusmaksun. Valitse toimituspäivä, kun teet tilauksen verkossa. Varmista, että toimitusaika on vähintään inseminaatiota/hoitoa edeltävänä päivänä. Valitse toimitus hiilihappojääsäiliössä tai typpisäiliössä. Lisätietoja on alla ja kohdassa Luovutetun siemennesteen tilaaminen.

8. Kun olet valmis tilaamaan

Luo käyttäjätili jaaloita online-tilauksen tekeminen tästä: Luovuttajahaku
Katso myös sopimusehdot.

Kuinka kauan ennen ovulaatiota tilaus kannattaa tehdä? 

Tee tilaus hyvissä ajoin. Tilauksen käsittelyaika Cryosilla on 2 päivää, ja toimitus lähetetään sen jälkeen. Toimitusaika on 1–2 arkipäivää useimpiin kohteisiin Euroopassa ja 2–5 päivää muualle maailmaan. 

Jos myöhäisen tilauksen lisämaksu on maksettu ja tilaus tehdään ennen klo 10.00 (CET), lähetämme toimituksen samana päivänä.

Tutustu myös toimitusehtoihimme. 

Olemme täällä sinua varten

Cryos haluaa auttaa sinua matkallasi kohti vanhemmuutta. Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja. Palvelemme englanniksi, tanskaksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi, hepreaksi ja portugaliksi.