Koti-inseminaatio

Useissa maissa ei ole pääsyä luovutetulla siemennesteellä tapahtuvaan lääketieteellisesti avustettuun hoitoon. Tämä voi johtua siitä, että hoito luovutetulla siemennesteellä on kyseisessä maassa kielletty lailla.

Home insemination

Hoito on ehkä evätty naimattomilta naisilta tai samaa sukupuolta olevilta pareilta, tiettyjä testejä tai erikoisasiakirjoja koskevia määräyksiä voidaan soveltaa, tuntemattomien tai tunnettujen luovuttajien käyttö on voitu kieltää tai muita kieltoja tai vaatimuksia voidaan soveltaa.

Cryosin tietojen mukaan tällainen lainsäädäntö koskee vain lääkärien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten antamia hoitoja. Toisin sanoen edellä mainitut lakisääteiset rajoitteet eivät koske koti-inseminaatiota, jota voidaan siis pitää laillisena.

Toimitatteko luovutettua siemennestettä kaikkialle maailmana koti-inseminaatiota suunnitteleville yksityisasiakkaille?

Kyllä. Cryos on EU:n kudosdirektiivin mukaisesti toimiluvallinen kudoskeskus, joka voi siten toimittaa testattua ja seulottua luovutettua siemennestettä koti-inseminaatiota suunnitteleville yksityisasiakkaille siviilisäädystä tai seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Suosittelemme kuitenkin aina lääkärinhoitoa tai hoitoa klinikalla.

Cryos on tanskalainen spermapankki, joten Tanskan lainsäädännön muuttuessa Cryos ei voi enää toimittaa siemennestettä suoraan yksityisosoitteisiin EU-alueella 1. heinäkuuta 2018 alkaen.

Me Cryosilla olemme huolestuneita alan lainsäädännön kehityksestä Tanskassa. Uskomme yksilön oikeuksiin ja autonomiseen oikeuteen toivoa lasta. Siksi haluamme auttaa kaikkia siviilisäädystä tai seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

Ajatuksemme ovat kaikkien niiden puolella, joihin lainsäädännön uudet muutokset vaikuttavat. Visiomme mukaisesti etsimme jatkuvasti uusia tapoja auttaa lapsettomia tekemään toiveistaan totta.

Ei muutoksia toimituksissa hedelmöityshoitoklinikoihin ja sairaaloihin
1. heinäkuuta 2018 alkaen yksityisasiakkaamme voivat onneksi edelleen tehdä tilauksia ja varauksia Cryosista, ja luovutettua siemennestettä voidaan toimittaa hyväksytyille kudoskeskuksille, hedelmöityshoitoklinikoille, sairaalaosastoille ja valtuutetuille terveydenhuollon asiantuntijoille.

Autamme sinua
Kuten aina, annamme mielellämme suosituksia ja vastaamme kysymyksiisi. Jos haluat lisätietoja, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected] tai numerossa +45 8676 0699.

 

Keinohedelmöityksen tulokseen vaikuttavia tekijöitä on paljon, esimerkiksi lääkärintarkastus, diagnoosi, tutkimus, ajoitus, hormonistimulaatio tai muut lääkitystyypit. Lääkäri tai klinikka pystyy yleensä tarjoamaan tehokkaampaa hoitoa, joka usein johtaa kolme tai neljä kertaa parempaan hedelmöittymisasteeseen kiertoa kohden. Hoitoja voivat olla kohdunsisäinen inseminaatio (inseminaatio suoraan kohtuonteloon puhdistetuilla siittiösoluilla) tai koeputkihedelmöitys (IVF), joita voidaan tehdä vain lääkärin toimesta tai klinikalla.
Luovutetun siemennesteen laatu ja standardi on sama kuin lääkäreille ja hedelmällisyysklinikoille toimitetun siemennesteen.

Miltä luovuttajilta voi tilata siemennestettä koti-inseminaatioon?

Voit tilata siemennestettä kaikilta luovuttajaluettelomme luovuttajilta eli tuntemattomilta ja tunnetuilta, perusprofiililuovuttajilta, laajennetun profiilin luovuttajilta ja standardin täyttäviltä luovuttajilta.

Onko minulla lain mukaan oikeus tuoda maahan luovutettua siemennestettä?

EU:n sisällä tuotteiden vapaa liikkuvuus on taattu eikä rajoja ole. Olet kuitenkin aina lain mukaan vastuussa tuonnista ja käytöstä kansallisen lainsäädännön mukaisesti. EU:n ulkopuolisia toimituksia koskevat tiedot kannattaa tarkistaa paikallisilta viranomaisilta.

Kuinka luovutettua siemennestettä on käsiteltävä?Yksityisasiakkaille toimitetun siemennesteen mukana lähetetään tarkat ohjeet esimerkiksi käsittelemisestä, sulattamisesta, olkien tyhjentämisestä ja turvallisuudesta.

Kuinka koti-inseminaatio tehdään?

Yksityisasiakkaille toimitetun siemennesteen mukana lähetetään koti-inseminaatio-opas.
 Voit myös lukea lisätietoja inseminaatiosta täältä.

Mikä on äitiyden/isyyden lain mukainen asema koti-inseminaatiossa?

Äitiys/isyys määritetään tavallisesti lapsen syntymämaan olemassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Cryosin luovuttajat ovat luopuneet kaikista oikeuksistaan, eikä siemennesteen luovuttaja voi Tanskan lain mukaan vaatia oikeutta isyyteen.

Saitko vastaukset kysymyksiisi?

Jos et, ota meihin yhteyttä. Pyrimme kaikin tavoin auttamaan sinua. Cryos-asiakaspalvelu toimii seuraavilla kielillä: skandinaavinen, englanti, italia, espanjalainen, norja, ranska ja ruotsi.